Tips & tricks

Hoe open je Champagne met een sabel?

Hoe krijg je de sfeer in een feestje? Door een fles Champagne te openen met een sabel, het zogenaamde ‘sabreren’!

 

  1. Verwijder de zilverfolie en het muselet (de metalen draad), doe dit rustig, niet schudden!
  2. Wijs de kurk in een veilige richting
  3. Zoek de gietnaad waar de helften van de fles bij elkaar komen, laat de sabel daar als oefening rustig langs glijden
  4. Steek je duim in de holle onderzijde van de fles en laat hem rusten op je andere (uitgestrekte) vier vingers
  5. Houdt de fles schuin omhoog en leg de sabel met de scherpe kant vlak op de fles, naar de kurk gericht, draai de sabel iets zodat alleen de scherpe kant de fles nog raakt
  6. Laat het sabel nog een paar keer kalm langs de gietnaad glijden, voel of er geen oneffenheden zijn zoals papier of lijmresten
  7. Ben je er klaar voor, en staat niemand in het schootsveld, geef met de sabel een ferme tik tegen de hals van de fles, doe dit niet te hard, en lukt het niet de eerste keer doe het dan nogmaals
  8. Als het goed is vliegt de top van de fles met daarin de kurk zo meter of 5 van de ‘sabruer’ af!

 

Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *