Nieuws

Saveurs Oubliees ( vergeten smaken..)

Saveurs Oubliees ( vergeten smaken..)

Lang geleden, maar niet zo heel erg lang, dronken we andere wijnen dan tegenwoordig.

We zijn nu geneigd te denken dat zwoele en warm getinte smaken voor uit het zuiden van Italie komen met druiven als Negroamaro en Primitivo. En niet meer zoals vroeger uit het midden en zuiden van Frankrijk. Echter is het wel jammer dat we die smaken een beetje zijn vergeten.

De mooiste smaken komen nog steeds voort uit de Mourvedre druif, de Cinsault of de Grenache alsook de Gamay.

De heerlijkste volle rode wijnen maar ook mooie subtiele witte wijn van bijvoorbeeld de Chardonnay of de heerlijke Viognier druif.

We dronken vaker een Rhone of een of nog mooier een Rhone Villages. De werkelijke kenners kwamen zelfs tot een Cairanne of een Chateauneuf du Pape. En in het wit lag het grote genieten voor de mensen met een iets grotere portemonnee, de Condrieu, 100% Viognier en in staat om grote Bourgognes van hun voetstuk te stoten.

 

Ook in de Beaujolais konden we ons wijnplezier wel vinden. Ten eerste natuurlijk op de derde donderdag in November, de dag van de Primeur. Tegenwoordig Nouveau genoemd en minder gewaardeerd. Helaas, want de Primeur wijnen geven lang niet alles weer van de smaken in de Beaujolais . Waarom proberen we geen heerlijk lichte en fruitige Fleurie of Chiroubles, zeker net zo zacht als die Italianen maar met veel meer verfijning. En voor de leifhebbers van Bourgogne of andere stevigere wijnen make ze de Morgon of de             Moulin en Vent. In totaal zijn er 10 verschillende cru’s met allemaal hun eigen mooie verfijnde smaken en verschillen.

 

Ze worden vaak vergeten maar wel onterecht. Laat u eens verrassen in onze webshop met een prachtig arsenaal aan Rhone en Beaujolais wijnen.

 

Ook tijdens de feestdagen passen deze wijnen op elke kersttafel.